top of page

Uitzonderlijke bieren

Culminantes hebben twee eigenschappen die ze onderscheiden van andere bieren in het algemeen. De eerste is dat ze geen toevoegingen bevatten: het bier is 100% natuurlijk! De tweede is dat ze het resultaat zijn van een dubbele gisting die ze dit specifieke karakter geeft. De eerste gisting vindt plaats in vaten, terwijl de tweede op het moment van bottelen, in een warme kamer. De lichte aanslag op de bodem van de fles is hiervan het bewijs.

2Z3A5824-HD.jpg

Alcohol : 7,5 %

EBC (kleur) : 17,5

IBU (bitterheid) : 30

La 694

 

Eerste bier gebrouwen bij Les Mûriers, het amberkleurig bier „694“ met een neusaroma van caramel presenteert een lange afdronk in de mond getint met een lichte bitterheid en hopsmaak.

Als aperitief zult u genieten van de „694“ bij een harde hartige kaas zoals de „Valèt“ van Waimes. Maar ook aan tafel zal dit amberkleurig bier uw gestoofde schotels aangenaam begeleiden.

La Dorée

 

Een blond bier dat men lang proeft in de mond. Het presenteert een karakter van mout en een smaak van persistente granen.

Om vol te genieten van de „Dorée“: dien het fris op en  laat het enkele ogenblikken zijn aromas ontwikkelen alvorens te proeven.

2Z3A5686-HD.jpg

Alcohol : 7 %

EBC (kleur) : 8

IBU (bitterheid) : 28

2Z3A5690-HD.jpg

Alcohol : 6,5 %

EBC (kleur) : 6,5

IBU (bitterheid) : 18

La Blanche

 

Deze troebele versie van de Culminante presenteert citrus- en kruidenaromas. Eens in de mond onthult het zich geweldig consistent tijdens de proeverij.

Onze „Blanche“ verdient zijn glas om alle aromas te onthullen, eerder dan het uit de fles te drinken.

La 31

Dit licht gesuikerd bruin bier onthult neusaromas van zwarte chocolade, koffie en caramel. In de mond heeft deze “oude scotch” een likeursmaak en is licht verteerbaar.

Probeer de „31“ bij het nagerecht. De aromas van zwarte chocolade en koffie gaan perfect samen met een zachte chocoladetaart bij voorbeeld.

2Z3A5682-HD.jpg

Alcohol : 8 %

EBC (kleur) : 69

IBU (bitterheid) : 35

2Z3A5670-HD.jpg

La Barbière

Een licht en wit bier  subtiel gearomatiseerd met rabarber.

Geen verpletterende aromas of suiker maar enkel het zuur van de rabarber dat de frisheid accentueert van deze drank.

Schenk de „Barbière“ in een bevroren glas om ten volle te profiteren van zijn dorstlessende frisheid.

U geniet nog meer van zijn aromas indien u het bezinksel in uw glas giet.

Alcohol : 4,8 %

EBC (kleur) : 6

IBU (bitterheid) : 15

La Saison IPA

Om ons motto "de smaak van originaliteit" te eren, hebben we een hybride recept gecreëerd: een licht blond type "Saison", traditioneel gebrouwen in de winter om in de zomer van te genieten, gebitterd door een hop met citrusgeur, Citra, die doet denken aan IPA bieren. Reserveer onze Saison IPA voor een aperitief bij bijvoorbeeld een barbecue, het liefst in de zon ! 😎  

_Z7A0760.jpg

Alcohol : 4,8 %

EBC (kleur) : 9

IBU (bitterheid) : 35

bottom of page